vineri, 22 mai 2015

Tabere de Vară pentru toți Un proiect de responsabilitate socială corporatistă (RSC)

Tabere de Vară pentru toți
Un proiect de responsabilitate socială corporatistă (RSC)  

Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian pune în atenția dumneavoastră un proiect de responsabilitate socială corporatistă (RSC) anume ,,Tabere de Vară pentru toți”. Statisticile arată că excelența copiilor cu posibilități reduse financiare în educație nu este susținută, recompensată la adevărata valoare și în acestă privință asociația noastră inițiază acest proiect de strângere de fonduri pentru organizarea gratuită a unei tabere pentru 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-20 ani care au rezultate bune la învățătură dar nu-și permit participarea într-o tabără. Tabără care va da un nou suflu educației copiilor venind ca o încurajare, răsplată a muncii lor intelectuale de până acuma.  

Orice tânăr ar trebui să se bucure de vară
iar participarea într-o tabără oferă o experienţă de neuitat!

Cum vă puteți implica?
Foarte simplu. Vă calculați suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi se va încheia un contract de sponsorizare cu Asociația Centrul de Copii și Tineret ,,Sfântul Sebastian”. Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei/firmei dumneavoastră.
Care sunt avantajele redirecționării a 20% din impozitul pe profit ?
Avantajele sunt multiple:
1.   Dumneavoastră în calitate de patron/administrator aveți libertatea să alegeți care este destinația banilor dvs., care în alte condiții ar ajunge oricum la stat și în plus, contribuiți la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială;
2. Contribuția dumneavoastră vine în susținerea noii generații, pentru progresul societății civile;
3. Dumneavoastră contribuiți la dezvoltarea programelor educaționale în regiunea Centru;
5. Te vei diferenția între companiile/firmele concurente prin proiecte de RSC;
6. Promovare online și offline

Așadar nu ezita și susține Asociația Centrul de Copii și Tineret ,,Sfântul Sebastian” prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei/firmei tale pentru proiectul social ,,Tabere de vară pentru toți.

Programul taberei, se desfăşoară pe durata a șase zile (luni-sâmbătă), cuprinzând activităţi recreative, atelierele de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, de dezvoltare personală, activități de team-building, activități de autocunoaştere, teatru improvizat, film tematic, rugăciunea de dimineaţa și seară, drumeţii pe trasee montane și o serie de concursuri sportive, de cultură generală, de abilităţi practice și de îndemânare.

Exemplu de bune practici !!!

În perioada 23-29 mai 2015 cu bunăvoința ,,prietenilor"  80  copii cu vârstele cuprinse între 10-14 ani  vor beneficiar GRATUIT la o tabără, la mare în stațiunea Mamaia jud. Constanța. Pe lângă cazare și masă se oferă și transport gratuit Brașov - Mamaia respectiv Sibiu Mamaia dus - întors. Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian va coordona această tabără oferind o vacanța de neuitat (o să postăm și poze din tabără) partener fiind Arhiepiscopia Sibiului. 
Împreună putem schimba vieți, împreună facem diferența.
Dacă vrei să susții un copil oferind un loc gratuit în tabără detalii se pot obține la numărul de telefon 0748338375 sau e-mail: centrul.sebastian@gmail.com
Vă mulțumim, anticipat !








Brașovul intră pe harta evenimentelor internaţionale TED cu prima conferinţă TEDxBrasov

Brașovul intră pe harta evenimentelor internaţionale TED cu prima conferinţă TEDxBrasov

Pe 29 mai 2015, Brașovul intră pe harta evenimentelor internaţionale TED cu prima conferinţă TEDx Braşov - ”What’s the point?”, care îi va introduce pe braşoveni în universul “ideilor ce merită împărtăşite” prin intermediul a 12 speakeri de excepţie.
TED (sau iniţialele de la Technology, Entertainment, Design) este o platformă de evenimente iniţiată în 1984 în Statele Unite, care de-a lungul timpului a ajuns să reunească unele din cele mai creative şi influente personalităţi ale timpurilor noastre. Participanţii l-au numit „spa pentru creier” Audiența diversă – CEOs, oameni de ştiinţă, creatori, filantropi – este aproape la fel de extraordinară că şi lista vorbitorilor care i-a inclus pe Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Phillippe Starck şi Bono.
Devenit un fenomen internaţional care acoperă aproape toate domeniile cunoaşterii şi eforturilor omeneşti, în spiritul ideilor care merita împărtăşite, TED a creat TEDx - platforma de evenimente locale, organizate independent care aduc împreună oameni cu scopul de a împărtăşi idei într-o experienţă tip TED.
Vineri, 29 mai, începând cu ora 17, la Conacul Heldsdorf din Hălchiu – experienţa TED va putea fi trăită şi de braşoveni, în cadrul conferinţei TEDxBrasov, cu tema ”What’s the point?”. Tema aleasă pentru primul eveniment, se inspiră din cartea “The tipping point”. Cartea, scrisă în anul 2000 de Malcolm Gladwell, evidenţiază faptul că fiecare speaker dorește să arate prin exemple concrete, pe baza propriei experiențe, pe baza propriilor năzuințe, cum lucrurile mici, aparent fără însemnătate, pot provoca schimbări de proporții.
În fata pasionaţilor în domeniu vor veni 12 vorbitori ale căror discursuri se structurează pe situații concrete din diferite domenii (educație, ecologie, agricultură, economie, istorie, artă, etc.), pe exemple reale absolut captivante care, evident, merită a fi împărtășite și care merită traduse cumva în oglindă… din realitate în formă narativă. Diversitatea acestora şi a subiectelor abordate poate fi uşor remarcată în lista celor 12: Ursu Alina – Race, Laura Popeea – Evolution, Christian Macedonschi – Urban Planning, Laurenţiu Primo – Democracy, Dumitru Bortun – Technology, Bogdan Micu – Entrepreneurship, Andreea Gavriliu – Art, Andreea Moldovan – Medicine, Marcel Cremene – Intelligence, Cornelia Ghisoi – Food, Alexandru Benko – Agriculture, Stephane Combremont – Adventure.
Binecunoscutul George Buhnici - braşovean la origine, prezentator al emisiunii "I Like IT" va modera evenimentul, ghidându-i pe participanţi printre ideile, discuțiile și poveștile prezentate în cele 3 ore de desfăşurare ale TEDxBrașov. Conferinţa va fi urmată de o seară de socializare cu speakerii, partenerii şi echipa, accesibilă posesorilor de bilete VIP.
Interesul braşovenilor pentru conferința TEDxBrasov a depășit așteptările echipei de organizare. Biletele de 3 categorii (Student – 30 lei, Regular 70 lei, VIP – 130 lei) au fost epuizate în mai puţin de 3 ore, astfel încât în acest moment evenimentul este SOLD-OUT şi nu mai pot fi achiziționate bilete.  La această ediţie locurile avute la dispoziţie sunt limitate de către franciza TED la un număr de 100 de participanţi ce vor putea beneficia de această experienţă unică.
Evenimentul TEDxBrasov este organizat de o echipă de voluntari sub coordonarea Alchemy Trainings & Coaching şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, AMB, ITMR, Crucea Rosie, Centrul de Copii şi de Tineret Sfântul Sebastian, Boutique Events, TeaGarden, WPTUT.
Parteneri Gold ai evenimentului Allview, Aderro, Conacul Helsdorf.
Parteneri media: Impact Events, Adevărul, grupul Iubim Brasovul, Newsbv.ro şi blogger oficial Robert Cădar - Romanticu.org.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să rămâneţi conectaţi la website-ul

http://tedxbrasov.com/ sau la pagina de Facebook:https://www.facebook.com/tedxbv

luni, 11 mai 2015

Brașovul prinde gustul VOLUNTARIATULUI

Brașovul prinde gustul VOLUNTARIATULUI
Săptămâna Națioanlă a Voluntariatului 11-17 mai 2015

Brașovul prinde gustul voluntariatului în Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) care se va desfășura în perioada 11-17 mai 2015 iar Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian împreună cu partenerii săi provoacă brașovenii să spună ,,DA VOLUNTARIATULUI printr-o campanie publică de promovare a voluntariatului. Astfel pe durata SNV ediția 2015 care se desfășoară sub sloganul ,,prinde gustul voluntariatului” voluntarii asociației o să intervieveze brașovenii dacă recomandă voluntariatul și altora spunând un mesaj de susținere. La finalul campaniei se va realiza un film de promovarea a voluntariatului ce va cuprinde peste 50 de persoane care au spus DA VOLUNTARIATULUI.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului este sărbătoarea naţională a voluntariatului organizată în fiecare primăvară încă din anul 2002, în cea de-a treia săptămână a lunii mai, de către Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. Împreună cu  organizaţii, instituţii, grupuri de iniţiativă şi voluntarii acestora din toată ţara vom face voluntariat sincron şi vom organiza evenimente pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. SNV este o mobilizare sincronizată a organizaţiilor care implică voluntari, care devin astfel o voce comună, o oportunitate pentru cei care vor, dar nu ştiu cum să se implice, să testeze voluntariatul. SNV este o demonstraţie şi o sursă de inspiraţie privind puterea noastră, a tuturor, de a colabora pentru o schimbare pozitivă în comunitate. SNV este un eveniment anual în creştere, care atrage atenţia comunităţii şi mass-media către faptele bune din jurul nostru.
Așadar prinde gustul voluntariatului și spune DA Voluntariatului, implică-te în comunitatea ta!