sâmbătă, 11 aprilie 2015

Invitație - Slujba de Inviere

Invitație - Slujba de Inviere

 Grupul Psaltic al Asociației Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian vă invită să petrecem împrună Slujba Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos la Mănăstirea Mărcuș. Slujba va începe la ora 23.45.
Cu această ocazie vă urăm Sărbători Binecuvântate alături de cei dragi.
Hristos a Înviat !

Poveste Pascală


Poveste Pascală

   Paştele este cea mai importantă sărbătoare a creştinătății, fiind o sărbătoare emoţionantă şi plină de speranţă. Aceasta reprezintă  în primul rând, învierea lui Iisus Hristos, iar în al doilea rând eliberarea evreilor de sub robia egipteană devenind independenţi. Este cea mai importantă sărbătoare pentru că se face trecerea de la întuneric la lumină, de la moarte la viaţă. Cu o săptămână înainte de Paşti se serbează duminica Floriilor sau intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, moment când Iisus Hristos a fost întâmpinat cu ramuri de finic şi cântări de bucurie, din acest moment începând Săptămâna Patimilor. Pe parcursul săptămânii ce s-a terminat s-au oficia numeroase slujbe, cele mai importante fiind deniile. În joia mare tradiţia spune că trebuie să ne punem pe treabă şi să trecem la înroşitul ouălelor pentru masa de Paşte, această tradiţie vine din momentul în care Maica Domnului s-a dus să-şi plângă copilul răstignit şi a adus cu ea un coş cu ouă, aşezându-l sub cruce şi picurând sânge din rănile Domnului acestea s-au înroşit şi tradiţia a ţinut până în zilele noastre, ba chiar s-a dezvoltat devenind o artă în folclorul românesc, regăsindu-se tradiţia încondeiatului de ouă.
   Vinerea mare este momentul când Iisus Hristos a parcurs drumul crucii, această zi este cea mai cruntă fiind marcată de momentul răstignirii Lui pe cruce , momentul când a fost batjocorit deoarece i s-a dat să bea în loc de apă oţet şi a fost biciuit cu urzici, ca mai apoi să fie răstignit pe cruce. În această zi creştinii obişnuiesc să ţină post negru toată ziua, iar seara la biserică se oficiază ceremonia scoaterii Sfântului Epitaf din altar, semnificând coborârea lui Iisus Hristos de pe cruce şi pregătirea trupului său pentru înmormântare. Seara s-a cântat Prohodul şi se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf. În această zi tradiţia spune că nu este voie să se mănânce urzici şi să se bea oţet, nu se face curat, nu se spală şi este evitată orice muncă. În Sâmbăta mare femeile pregătesc mâncarea pentru masa de Paşti şi fac ultimele retuşuri pentru hainele care se vor purta în noaptea de Înviere, tradiţia spune că femeile trebuie să poarte o cămaşă nouă iar bărbaţii o pălărie, cum în Săptămâna Patimilor se poartă haine negre  în noaptea de Înviere vor fi schimbate cu unele albe sau cu unele noi.
    Seara după ce mergem la biserică să luăm Lumina Sfântă care simbolizează trupul jertfit şi înviat al Domnului Iisus Hristos, ajunşi acasă de la slujba de Înviere este aşteptatul moment al ciocnirii ouălelor ceea ce semnifică sacrificiu al divinităţii primordiale, se spune că prima oară ciocnesc părinţii ca mai apoi să urmeze şi rândul copiilor, în prima seară se ciocneşte doar cu „capul” oului ca în zilele următoare să se poată ciocni şi cu partea opusă.
   Această sărbătoare este plină de momente emoţionante pentru istoria ortodoxiei, încărcată cu tradiţii care îşi au datina de acum mulţi ani şi o sărbătoare care ne îndeamnă să fim mai buni, o sărbătoare care trebuie trăită de fiecare acolo în interiorul lui, aceasta aduce o linişte sufletească, o bucurie pentru Învierea Domnului, ne învaţă să fim mai milostivi şi cel mai important această sărbătoare este încărcată de puritate. 
      Hristos a Înviat !
                         Un material realizat de Nadina Seciu - voluntar.

vineri, 3 aprilie 2015

Tabăra de Limba Engleză, Mărcuș 27 iulie – 1 august 2015

English Summer Camp  
 English through songs, fairy tales and amazing short stories!
Tabăra de Limba Engleză, Mărcuș 27 iulie – 1 august 2015

Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian organizează împreună cu Arhiepiscopia Sibiului, Tabăra de Limba Engleză 27 iulie – 1 august 2015. Tabăra se va desfășura în cadrul Mănăstirii Mărcuș, cu hramul Duminica Sfinții Români (a doua duminică după Rusalii) și Acoperământul Maicii Domnului (1 octombrie), din Comuna Mărcuș, Jud. Brașov. Locația este una de excepție fiind situată prin pădurile dese ale Clăbucetelor Întorsurii, în munții Carpaților de Curbură, pe o colină deasupra satului Mărcuș fiind vizibilă din Drumul Național 11 Brașov-Bacău, în dreptul localității Ozun.
Ctitorie a Maicii Starețe Serafima Comșa (construcție începută din 1991), mănăstirea este situată pe un Loc Sfânt, care de secole adăpostește, succesiv, aşezăminte monahale ridicate și apoi distruse. În anul 1950, Suzana Comșa a ridicat, de una singura, o mănăstire întreagă, Biserica, câteva chilii și un mic paraclis, care au fost distruse de comuniști în anul 1973. Părintele Arsenie Boca spunea despre acest loc: "mai, voi nu aveți idee ce loc este ăsta! Ăsta e un loc sfânt. Vor cânta îngerii din cer aici, căci e sfințenie mare...!... Suzana, tu vei face mănăstire acolo, dar nu va ține mult. Nu voi mai fi eu atuncea și nu vei mai trăi nici tu, când cineva din neamul tău o va ridica iarăşi și va dăinui." Și a venit rândul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comșa, care la nici 23 de ani era stareță peste o poiană goală.
Programul taberei, se desfăşoară pe durata a șase zile (luni-sâmbătă), cuprinzând activităţi recreative, atelierele de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, de dezvoltare personală, activități de team-building, activități de autocunoaştere, teatru improvizat, film tematic, rugăciunea de dimineaţa și seară, drumeţii pe trasee montane și o serie de concursuri sportive, de cultură generală, de abilităţi practice și de îndemânare.
Tabăra este dedicată tinerilor între 8 și 11 ani cu cunoștințe medii de limba engleză ( A1/A2).  
Orice tânăr ar trebui să se bucure de vară
iar participarea într-o tabără oferă o experienţă de neuitat !
Ce o să câștigi dacă participi la acestă tabără?
  • Prieteni noi;
  • Distracție alături de tineri din toată țara;
  • Atmosferă plăcută;
  • Ieșire din cotidian;
  • Experiență nouă;
  • Noi perspective;
  • Ceva diferit;
  • Relaxare;
  • Dezvoltare personală;
  • Activități de educație nonformală;
  • O investiție eficientă a timpului liber;
  • Deprinderea de noi abilități de cominicare;

Ce o să pierzi dacă nu participi la acestă tabără?
  • Distracție alături de tineri din toată țara;
  • Comunicare reală, cu oameni reali;
  • Posibilitatea de a lucra cu coordonatori cu experiență vastă în domeniu;
  • Posibilitatea de a face activități recreative în limba engleză;
  • Peisaje de vis;
  • Karaoke;
  • Bună dispoziție;
  • Posibilitatea de a lucra în echipă;
  • Posibilitatea de a lucra cu Dn. Prof. Ruxandra Petrescu, un cadru didactic cu multă experiență și rezultate în domeniul limbilor străine; 

Program Tabără*:
Ora
Luni
Marți
Miercuri
Joi
Vineri
Sâmbătă
8.30
Ora 9.30 Plecarea spre Tabără
Trezirea
Trezirea
Trezirea
Trezirea
Trezirea
9.00
Micul Dejun
Micul Dejun
Micul Dejun
Sfânta Liturghie
Micul Dejun
9.30-10.00
Rugăciune
Rugăciune
Rugăciune
Rugăciune
10.00-11.30
Sosirea în Tabără (repartizarea pe camere/acomodare)
Activități de Team-Building
Conferință cu invitat surpriză
Drumeție
Micul dejun urmat de Olimpiada Sportivă partea I
Activități de evaluare/feed-back
11.30-12.45
Activități de cunoaștere
Întoarcerea Acasă
13.00-15.30
Prânz + Timp Liber
Prânz + Timp Liber
Prânz + Timp Liber
Prânz
Prânz + Timp Liber
15.30-17.15
Activități de team-building
Workshop Pirates
Workshop Amazing story maker
Drumeție
Olimpiada Sportivă partea a-II a
17.15-18.40
Workshop  Outdoor activities
Pregătirea pentru Focul de Tabără
18.40-19.00
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
19.00-20.00
Cina
Cina
Cina
Cina
Cina
20.00-20.30
Rugăciune
Rugăciune
Film tematic
Rugăciune
Rugăciune
20.30-22.00
Activitate de seară
Activitate de seară
Activitate de seară
Activitate surpriză
22.00-23.00
Pregătirea de somn
Pregătirea de somn
Rugăciune
Pregătirea de somn
Foc de tabără
23.00
Stingerea
Stingerea
Pregătirea de somn
Stingerea
24.00

Stingerea

Stingerea
*Programul poate suferii mici modificări, în funcție de participanți și durata unor activități;
Nu uita să ai cu tine:
  • Încălțăminte sport;
  • Ținută decentă şi lejeră;
  • Pantaloni scurți și lungi;
  • Pulover călduros/hanorac, tricouri;
  • Pălărie sau șapcă;
  • Instrumente de igienă personală: săpun, periuță de dinți, șampon, ș.a.;
  • Lanternă, baterii;
  • Un mic rucsac de folosit în drumeţii;
  • Sac pentru hainele murdare;
  • Papuci de casă;

Recomandăm tuturor participanților să evite aducerea de gadget-urile folosite zilnic (tablete, internet, telefoane mobile de ultimă generație, pc, ș.a) pentru a vă putea bucura de natură, de programul taberei pe deplin. Keep it simple and useful!
Cât te costă?
„Este important nu atât cât costă un obiect oarecare, ci cât de mult se poate economisi cumpărându-l” – Murphy

Costul participării la Tabăra de Limba Engleză este de 700 lei și include:

- cazare 5 nopți – camere de 2 pers. și 3 pers. cu duș;
- 3 mese pe zi ( micul dejun, prânz și cină)
- transport Brașov - tabără;
- diplomă de participare;
- program;
 
„Uită de greșelile din trecut. Uită de rateuri.
Uită tot cu excepția a ceea ce faci aici și acum și fă-o.” - William Durant
Informaţii și înscrieri legate de teberele de tineret se pot obţine pe site-ul www.taberenationale.ro, www.facebook.com/taberedevara, e-mail: centrul.sebastian@gmail.com, telefon: 0725 434 275






Te așteptăm cu mare drag !


Tabăra de Limba Germană, Mărcuș 3-9 august 2015


Hansel și Gretel - Deutsch Sommercamp
Tabăra de Limba Germană, Mărcuș 3-9 august 2015

Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian organizează împreună cu Arhiepiscopia Sibiului, Tabăra de Limba Germană 3-9 august 2015. Tabăra se va desfășura în cadrul, Mănăstirii Mărcuș cu hramul Duminica Sfinții Români (a doua duminică după Rusalii) și Acoperământul Maicii Domnului (1 octombrie), din Comuna Mărcuș, Jud. Brașov. Locația este una de excepție fiind situată prin pădurile dese ale Clăbucetelor Întorsurii, în munții Carpaților de Curbură, pe o colină deasupra satului Mărcuș fiind vizibilă din Drumul Național 11 Brașov-Bacău, în dreptul localității Ozun.
Ctitorie a Maicii Starețe Serafima Comșa (construcție începută din 1991), mănăstirea este situată pe un Loc Sfânt, care de secole adăpostește, succesiv, aşezăminte monahale ridicate și apoi distruse. În anul 1950, Suzana Comșa a ridicat, de una singura, o mănăstire întreagă, Biserica, câteva chilii și un mic paraclis, care au fost distruse de comuniști în anul 1973. Părintele Arsenie Boca spunea despre acest loc: "mai, voi nu aveți idee ce loc este ăsta! Ăsta e un loc sfânt. Vor cânta îngerii din cer aici, căci e sfințenie mare...!... Suzana, tu vei face mănăstire acolo, dar nu va ține mult. Nu voi mai fi eu atuncea și nu vei mai trăi nici tu, când cineva din neamul tău o va ridica iarăşi și va dăinui." Și a venit rândul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comșa să continue această lucrare sfântă.
Programul taberei, se desfăşoară pe durata a șase zile (luni-sâmbătă), cuprinzând activităţi recreative, atelierele de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, de dezvoltare personală, activități de team-building, activități de autocunoaştere, teatru improvizat, film tematic, rugăciunea de dimineaţa și seară, drumeţii pe trasee montane și o serie de concursuri sportive, de cultură generală, de abilităţi practice și de îndemânare.
Tabăra este dedicată tinerilor între 10 și 13 ani cu cunoștințe medii de limba germană ( A2/B1).  
Orice tânăr ar trebui să se bucure de vară
iar participarea într-o tabără oferă o experienţă de neuitat !
Ce o să câștigi dacă participi la acestă tabără?
  • Prieteni noi;
  • Atmosferă plăcută;
  • Ieșire din cotidian;
  • Experiență nouă;
  • Noi perspective;
  • Ceva diferit;
  • Relaxare;
  • Dezvoltare personală;
  • Distracție alături de tineri din toată țara;
  • Activități de educație nonformală;
  • O investiție eficientă a timpului liber;
  • Deprinderea de noi abilități de cominicare;
Ce o să pierzi dacă nu participi la acestă tabără?
  • Distracție alături de tineri din toată țara;
  • Comunicare reală, cu oameni reali;
  • Posibilitatea de a lucra cu coordonatori cu experiență vastă în domeniu;
  • Posibilitatea de a face activități recreative în limba germană;
  • Peisaje de vis;
  • Karaoke;
  • Bună dispoziție;
  • Posibilitatea de a lucra în echipă;
  • Posibilitatea de a lucra cu Andrei Precupescu, olimpic național la limba germană și bronz la nivel international;
Program Tabără*:
Ora
Luni
Marți
Miercuri
Joi
Vineri
Sâmbătă
8.30
Ora 9.30 Plecarea spre Tabără
Trezirea
Trezirea
Trezirea
Trezirea
Trezirea
9.00
Micul Dejun
Micul Dejun
Micul Dejun
Sfânta Liturghie
Micul Dejun
9.30-10.00
Rugăciune
Rugăciune
Rugăciune
Rugăciune
10.00-11.30
Sosirea în Tabără (repartizarea pe camere/acomodare)
Activități de Team-Building pe grupe
Conferință cu invitat surpriză
Drumeție
Micul dejun urmat de Olimpiada Sportivă partea I
Activități de evaluare/feed-back
11.30-12.45
Activități de cunoaștere
Întoarcerea Acasă
13.00-15.30
Prânz + Timp Liber
Prânz + Timp Liber
Prânz + Timp Liber
Prânz
Prânz + Timp Liber
15.30-17.15
Activități de cunoaștere
Activități de Team-Building pe grupe
Dezbateri pe grupe
Drumeție
Olimpiada Sportivă partea a-II a
17.15-18.40
Activități nonformale
Pregătirea pentru Focul de Tabără
18.40-19.00
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
Pregătirea de Masă
19.00-20.00
Cina
Cina
Cina
Cina
Cina
20.00-20.30
Rugăciune
Rugăciune
Film tematic
Rugăciune
Rugăciune
20.30-22.00
Activitate de seară
Activitate de seară
Activitate de seară
Activitate surpriză
22.00-23.00
Pregătirea de somn
Pregătirea de somn
Rugăciune
Pregătirea de somn
Foc de tabără
23.00
Stingerea
Stingerea
Pregătirea de somn
Stingerea
24.00

Stingerea

Stingerea
*Programul poate suferii mici modificări, în funcție de participanți și durata unor activități;

Nu uita să ai cu tine: 
  • Încălțăminte sport;
  • Ținută decentă şi lejeră;
  • Pantaloni scurți și lungi;
  • Pulover călduros/hanorac, tricouri;
  • Pălărie sau șapcă;
  • Instrumente de igienă personală: săpun, periuță de dinți, șampon, ș.a.;
  • Lanternă, baterii;
  • Un mic rucsac de folosit în drumeţii;
  • Sac pentru hainele murdare;
  • Papuci de casă;

Recomandăm tuturor participanților să evite aducerea de gadget-urile folosite zilnic
(tablete, internet,  telefoane mobile de ultimă generație, pc, ș.a)
 pentru a vă putea bucura de natură, de programul taberei pe deplin.

Keep it simple and useful !

Cât te costă?
„Este important nu atât cât costă un obiect oarecare, ci cât de mult se poate economisi cumpărându-l” – Murphy

Costul participării la Tabăra de Limba Germană este de 700 lei și include:

- cazare 5 nopți – camere de 2 pers. și 3 pers. cu duș;
- 3 mese pe zi ( micul dejun, prânz și cină)
- transport Brașov - tabără;
- diplomă de participare;
- program;

„Uită de greșelile din trecut. Uită de rateuri.
Uită tot cu excepția a ceea ce faci aici și acum și fă-o.” - William Durant
Informaţii și înscrieri legate de teberele de tineret se pot obţine pe site-ul www.taberenationale.ro, www.facebook.com/taberedevara, e-mail: centrul.sebastian@gmail.com, telefon: 0725 434 275
Te așteptăm cu mare drag !

Wir erwarten es !!!