luni, 23 februarie 2015

Black and White Party

Black and White Party

Luna februarie este considerată de mai toată lumea, o lună a frigului exterior cât și a căldurii interioare, a dragostei, o lună plină de evenimente dedicate acestui sentiment sublim.
Așadar voluntarii Asociației Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian din Brașov s-au gândit să organizeze un eveniment, un party de socializare, un eveniment al prieteniei. La eveniment voluntarii și-au chemat prietenii să le fie alături, s-a dansat, s-au desfășurat probe pentru titlul de miss și mister voluntar având un juriu format atât din membrii fondatori cât și tineri din echipa de organizare. Mulțumim pe această cale și celor de la Knockout, care au gazduit evenimentul nostru. Cine vrea să cunoască locația unde a avut loc Black and White party poate accesa 
link-ul http://www.looms.ro/brasov/brasov/divertisment/lounge/knockout-brasov/
                                                                     Pe curând !

luni, 9 februarie 2015

Curs Animatori Tabere de Vară partea a II-a

Curs Animatori Tabere de Vară partea a II-a

Asociația Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian Brașov a organizat în perioada 3-5 februarie 2015 la Academia Culturală din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu Sâmbăta de Sus în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului cursul de Animatori Tabere de Vară partea a II-a. 
Cursul a cuprins mai multe sesiuni practice de lucru în care cei 38 de lucrători de tineret (clerici, profesori și voluntari) au pus în aplicare competențe dobândite în prima etapă, activități nonformale în ceea ce privește organizarea activităților din cadrul unei tabere de tineret.
 După derularea fiecărei activități fiecare participant a primit un feed-back al activității desfășurate, având posibilitatea de a remedia dacă este cazul a unor carențe ca mimică, gestică, limbaj non-verbal. Explicarea activității, feedback-ul cerut pe activitate sunt greu de realizat fără o bună coordonare.
Anul 2015 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ astfel considerăm oportun acest proiect unde se oferă metode de bune practică cu tinerii, metode ce  se pot aplica nu doar în tabere cât și în parohie chiar și la școală venind în sprijinul profesorilor de religie și nu numai.

Participanții la curs deja folosesc metodele învățate la orele de curs și în parohie și feed-back-ul este foarte pozitiv, chiar se dorește organizarea unor astfel de cursuri la cât mai mulți clerici și profesori venind în întâmpinare unei nevoi reale de învățare nonformală.
 Noi încurajăm astfel de proiecte iar cine dorește o colaborare în acest sens trebuie doar să ne contacteze.






Vizită la TVS Brașov


Vizită la TVS Brașov

Pentru că trăim într-o eră a informației, în care toți dorim să știm mai multe și să cunoaștem tot ce se petrece în jur echipa noastră de voluntariat a ales să-i descopere preț de câteva ore pe cei care fac dintr-o poveste o știre de televiziune.
Iar pentru acest lucru nu puteam alege decât o televiziune de știri în care noutățile zile sunt prezentate într-o manieră profesionistă, obiectivă și prietenoasă.Astfel pe 29 ianuarie 2015 am pășit pentru prima dată în redacția TVS Brașov. Unii dintre noi erau entuziasmați, alții emoționați, însă cu toții eram dornici să descoperim ce se întâmplă dincolo de camere de luat vederi.
Încă de pe holul redacției am fost primiți cu multă căldură de directorul televiziunii TVS, Ovidiu Grădinar. Acesta ne-a descris ce reprezintă munca în televiziune, care sunt pașii în realizarea unei știri, dar și care sunt greutățile și satisfacțiile meseriei de jurnalist. 
Vizita noastră a continuat prin regie, platoul de filmare și prin cabina de montaj acolo unde știrile prind viață.
Toate acestea ne-au făcut să descoperim că meseria de jurnalist este interesantă, plină de dinamism, dar nu este deloc una ușoară, ci implică multă muncă și responsabilitate.
Vizita la TVS și-a pus amprenta asupra noastră, iar mulți dintre noi am plecat din redacție cu dorința de a ne întoarce.
                                             Articol realizat de: Rotaru Sabrina Ștefania - voluntar

duminică, 1 februarie 2015

Voluntarii au participat la Lansare de Carte

Lansare de Carte 

 Marți 20 ianuarie 2015 voluntarii Asociației Centrul de Copii și Tineret Sfântul Sebastian au participat la LANSAREA volumului 
"Testament - Anthology of Modern Romanian Verse/Testament - 
Antologie de Poezie Romanească Modernă" – 2nd edition
(ediţia a doua revizuită și adăugită). Dintre brașoveni care au fost prezenți în antologie următorii poeți: Stefan Baciu, Zorica Latcu, Daniel Dragan, Adrian Munteanu, Alexandru Musina, Dumitru Baluta, Mihaela Malea Stroe și Laurențiu-Ciprian Tudor (membru fondator în cadrul organizației noastre).
Evenimentul a avut loc la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, În cadrul acestui eveniment au participat și artiști MANUELA HARABOR, RARES STOICA, NICU ALIFANTIS, ADRIAN IVANITCHI și DANIEL IONITA.
Felicitări pentru acest eveniment deosebit de frumos și important pentru Brașov.